Прикрашаємо свій камін

Камін завжди був символом домашнього благополуччя і сімейного затишку. З пристрою для обігріву житла і приготування їжі для усієї сім'ї сьогодні він перетворився на місце релаксації і комфортного відпочинку. Сидячи перед каміном і спостерігаючи за палаючими дровами, можна розслабитися і подумати про що-небудь дороге і приємне.

Тут можна розповісти один одному останні новини або поділитися наболілим. А можна просто помовчати, розглядаючи перед каміном дрібнички, розставлені на камінній полиці: керамічні фігурки, любовно зібрані в далеких подорожах або фотографії в красивих, дарованих друзями рамках.

Камін прикрасить будь-яку кімнату без виключення. Але і сам він вимагає прикраси. Найпростіша прикраса каміна - це ковані або литі камінні набори, в які входять щипці, совки і щітки, виконані в єдиному стилі, розташовані на підставці. Часто ці необхідні предмети прикрашені гравіюванням, різними фігурками або позолочені. Прикрасою можуть служити і старовинні канделябри, камінний годинник і свічники. Кована дровниця для зберігання ароматних дрів, захисний екран або грати з монограмою власника будинку - усе це прикраса каміна. Над каміном - мозаїчна картина.

Головним чином речі, що прикрашають камін, розташовуються на камінній полиці. Класичний камінний гарнітур виглядає так: в центрі встановлений високий годинник з благородних металів, поруч коштують канделябри, вази і різні статуетки з фарфору. Кожен має право помістити на камінну полицю усе, що його душі завгодно: улюблені фотографії у рамках, іграшки, фігурки і багато що інше. Крім того, сама полиця може служити прикрасою, облицьована мармуром, гранітом, природним або штучним каменем, а також різьбленим деревом (вишнею або дубом).

Не меншою прикрасою кімнати служить і камін-бар. Зазвичай так називаються електричні каміни зі вбудованими полицями або відсіками для зберігання алкогольних напоїв. Вони можуть бути виконані у вигляді барной стійки і мати неонову подстветку. Електричний камін-бар не вимагає додаткової прикраси, оскільки часто декорований барельєфами, красивими ручками, дверцями з фігурним склом. У камінах такого типу полум'я не досягає високих температур, тому дверці бару виконані з МДФ або дерева, прикрашеного різбленням.