Ремонт в новобудові

Ремонт в новобудові

Кожна людина, рано чи пізно, знаходиться перед здійсненням довгоочікуваної мрії - купівлі квартири. Як показує статистика, в даний момент, більшість новоутворенних сімей при купівлі житла вибирають квартири у щойно побудованих новобудовах. Саме тому останнім часом так активно розвивається сегмент ринку пов'язаний з будівництвом житлових будинків. Що стосується переваги квартир в новобудовах, то серед них можна виділити найосновніші: при будівництві застосовуються нові матеріали і сучасні технології, розвиненіша інфраструктура і достатньо зручні умови для отримання позики та інші.

Навіть при отриманні всіх документів на власність житла, перед новими господарями постане багато труднощів, які належить вирішити до того, як остаточно в'їжджати в нову квартиру. Однією з таких труднощів є якісний ремонт квартири та облаштування її меблями.

Адже погодьтеся, жити в квартирі, у якій голі стіни, відсутня будь-які зручності дуже і дуже не затишно. Але й тут будівельні компанії пішли на поступки новим власникам житла. Тепер квартири здаються з «чорновою обробкою». Чорнова обробка являє собою лише штукатурку стелі та стін і цементно-піщану стяжку підлоги. Все інше звалюється на плечі нових господарів. Новим власникам за новою доводиться в деяких місцях вирівнювати стіни, а деякі стіни навіть зносити і перебудовувати, бо не завжди можна змириться з стандартною плануванням кімнат, клеїти шпалери класти плитку, лінолеум, ламінат. Облаштовувати кухню, газовою колонкою і газовою плитою. Встановлювати в першу чергу життєво необхідні сантехнічні прилади як ванна і туалет. А що вже говорити про створення затишку, адже необхідно, як мінімум, завезти нові меблі.

Для «чистої» обробки купленої квартири в новобудові необхідно виконати наступний перелік робіт:

  • Перекладання нової електричної проводки, для установки розеток і вимикачів в бажаному місці;
  • Установка сантехніки;
  • Перепланування приміщення (якщо необхідно);
  • Вирівнювання чорнових стін;
  • Вирівнювання стяжки підлог;
  • Вирівнювання стель;
  • Обштукатурювання вирівняних стін і стель;
  • Установка міжкімнатних дверей (як правило, в новобудові міжкімнатні двері не встановлюються);
  • Вирівнювання та оштукатурювання укосів дверей і вікон;
  • Остаточна обробка;
  • Клейка шпалер, кладка плитки і ламінату (залежно від обраного бажаного виду).

І лише після всіх виконаних робіт, можна завозити меблі і переїжджати жити в свою нову квартиру. Але, не поспішайте переїжджати в будинок, який побудувався зовсім недавно. Адже, як відомо перший час дуже складний для людей, які одні з перших заселилися в новий будинок. Постійні ремонти у сусідів, шум до 12 години ночі, купа сміття, будівельного пилу, часті перебої в подачі електрики і водопостачання, постійно застрягають ліфт і інші чинники ще не налагодженої роботи нового будинку.

Але це все тимчасові незручності, які рано чи пізно закінчаться, краще звернути увагу на такий фактор, як "усадка" новобудови.

Усадка будинку здійснюється протягом перших півтора-двох років. Найбільше всідаються цегляні будинки, так як цегла дуже важкий. Найменше опускаються монолітні будинки. Усадка яких, відбувається плавно і практично непомітно. Тому не рекомендують відразу ж після покупки приступати до капітального євроремонту нової квартири.

Хоча з цього приводу особливо переживати не варто, тому що поважають себе будівельні компанії здають в експлуатацію будинки, які вже пройшли свій пік усадки, але все одно попереджають власників будинків. Як відомо порядність і чесність присутня не у всіх будівельних компаній, тому через деякий час після ремонту можуть з'явитися мікротріщини на стінах, скосити кути стелі або роздутися підлоги через надмірну вологи, що скопилася в плитах на момент будівництва будинку та інших неприємних наслідків.

Якщо чекати невтерпеж і будівельна компанія не дає ніякої гарантії від осідання будинку, то краще на деякий час забути про розкіш. Це не означає що необхідно використовувати найдешевші шпалери і будматеріали. Краще всього використовувати матеріали, які стійкі до усадки будинку. На стіну підійдуть шпалери, зроблені за допомогою шовкографії. Такі шпалери дуже міцні і мікротріщини під ними не буде видно. Щоб не потріскалася плитка у ванній її краще замінити на панелі, а стеля та стіни зміцнити спеціальною сіткою. На підлогу необхідно нанести спеціальний шар пластичної суміші, яка стійка до вібрації і не дозволить «гуляти» плитці. Так само можна сміливо викладати на підлогу паркет, йому не страшна усадка будинку.

Виходячи з цього, для того щоб здійснити один раз якісний ремонт в новобудові необхідно зробити наступне: взяти до уваги усадку будинку, якщо необхідно зробити і погодити нову перепланування квартири, вибрати якісні будівельні матеріали, найняти хорошу будівельну фірму і чекати. Бажаємо успіху!

Нещодавно зробили капітальний ремонт в квартирі. Так будівельна компанія металопластикові вікна зробила нам з хорошою знижкою. Завжди до них звертатимемося